עורך דין תאונות דרכים קשות

עורכי דין תאונות דרכים קשות

כאשר מדברים על תאונת דרכים קשה, למרבה הצער הכוונה היא לתאונות שבהן אנשים נהרגו. אנשים אלו לרוב הותירו אחריהם בני משפחה, הזכאים לקבל פיצוי משמעותי מגורמים שונים, כגון חברת הביטוח שביטחה את הרכב, פוליסות ביטוח אישיות של הנפגע, תביעת נזיקין אם היה גורם שהתרשל וגרם לתאונה, הביטוח הלאומי, קרן הפנסיה ועוד. בשורות הבאות נביא מידע להתנהלות נכונה תאונת דרכים שהביאה לקורבנות בנפש.

לחצו כאן למידע נוסף

איסוף הפרטים אחרי תאונת דרכים קשה

בתאונת דרכים ללא נפגעים בנפש, בדרך כלל הנפגעים הם אלו שיאספו את הפרטים השונים שיידרשו לאחר מכן לתביעה. ואולם, בתאונת דרכים קשה, בה יש חשיבות גדולה להליך תביעה מהיר, מי שאמונים על איסוף הנתונים והמסמכים הם בני המשפחה התובעים. עורכי דין תאונות דרכים קשות יוכלו להנחות אתכם לאיסוף הפרטים הנדרשים, וביניהם צילומים, תמונות וסרטונים של מקום התאונה, כולל הנזק לרכבים, הנזק לרכוש, סימני בלימה, פגיעות בכביש וכדומה.

במידה והדבר אפשרי, צלמו תמונות של כל רכב מעורב, כולל פגיעות חיצוניות, פגיעות פנימיות (כגון כריות אוויר שנפתחו), לוחית רישוי ותמונת פנים הרכב. בנוסף, יש להשיג את פרטי הנהגים והרכבים המעורבים, כולל שם מלא, מספר ת.ז., מספר רישיון נהיגה, פרטי ביטוח ופרטי הרכב (מספר רישוי, דגם, שנת ייצור).

מלבד זאת, חשוב לאסוף פרטי עדים לתאונה (אם ישנם), כגון שם מלא, מספר ת.ז. ומספר טלפון. פרטים אלו יופיעו גם בדו"ח של המשטרה, אם כי חשוב לבדוק שאכן כל העדים מופיעים בו. בנוסף לכך, יש לשמור את כל המסמכים הרפואיים, במידה והנפגע הגיע לבית החולים או למכון לרפואה משפטית, כגון צילומים, חוות דעת, סיכומים וכדומה. יש גם לשמור את כל הקבלות וההוצאות הקשורות לתאונה, כולל טיפולים רפואיים, תרופות וציוד רפואי אם נדרשו, אובדן ימי עבודה וכדומה.

וכמובן, התייעצו בהקדם עם עורך דין תאונות קשות שיוכל לעזור לכם להבין את זכויותיכם, להגיש תביעה נכונה ולקבל את הפיצויים המגיעים לכם.

אילו פיצויים ניתן לקבל בגין תאונת דרכים, ומי יכול לקבל אותם

לאחר תאונת דרכים קשה בה נהרג אדם, ניתן לקבל פיצוי במקרים שונים. למשל, אם הנפטר היה המפרנס בני משפחתו זכאים לפיצוי בגין אובדן כושר ההשתכרות שלו. הפיצוי מחושב על פי גיל הנפטר, הכנסתו ותוחלת חייו. אם הנפטר היה ילד, ההורים זכאים בין היתר לפיצוי בגין אובדן הכנסה עתידית שלו. הפיצוי מחושב על פי פוטנציאל ההשתכרות של הנפטר אלמלא התאונה.

במידה והנפטר היה בן זוג, הרי שבן הזוג הנותר זכאי לפיצוי בגין אובדן קשר חיים. הפיצוי נקבע על ידי בית המשפט, ומתבסס על גיל הנפטר, גיל בן הזוג, מצב משפחתי וקשרים עם הנפטר. כמו כן, אם הנפטר היה הורה הרי שילדיו זכאים לפיצוי בגין אובדן קשר חיים.

כפי שניתן להבין יש כמה וכמה סוגי פיצויים:

  • פיצוי בגין אובדן כושר השתכרות: פיצוי זה משולם באופן חודשי, לכל אורך חייהם של התלויים בנפטר. גובה הפיצוי נקבע בהתאם לגובה הכנסתו של הנפטר לפני מותו.
  • פיצוי בגין אובדן הכנסה עתידית: פיצוי זה משולם באופן חד פעמי. גובה הפיצוי נקבע בהתאם לפוטנציאל ההשתכרות של הנפטר אלמלא התאונה.
  • פיצוי בגין אובדן קשר חיים: פיצוי זה משולם באופן חד פעמי. גובה הפיצוי נקבע על ידי בית המשפט, בהתאם לגורמים רבים, כגון גיל הנפטר, גיל בן הזוג/ילדים, מצב משפחתי וקשרים עם הנפטר.
  • מעבר לכך, ישנם פיצויים נוספים הנוגעים למשל להוצאות רפואיות שנדרשו, הוצאות עבור טיפול בענייני הנפטר, הוצאות קבורה ועוד.

קודם כל – לבחור נכון את עורך הדין שלכם

למרבה הצער, אין זה נדיר שחברות הביטוח, האחראיות על הפיצוי מתוקף פוליסת ביטוח חובה, מנסות להתנער מאחריות ולמזער את הפיצויים. לכן, ישנה חשיבות גדולה לפנייה אל עורך דין תאונות דרכים קשות בהקדם האפשרי. להלן מספר טיפים שיעזרו לכם להגיע לבעל המקצוע הנכון:

ניסיון:

עדיף לבחור עורך דין שניהל תיקים רבים של תאונות דרכים קשות. שאלו את עורך הדין כמה תיקים דומים הוא ניהל וכמה מהם הסתיימו בהצלחה, ובקשו ממנו להציג לכם דוגמאות לפסקי דין או הסכמי פשרה שהשיג.

מוניטין:

ניתן לחפש המלצות על עורכי דין באינטרנט, בפורומים, בקבוצות פייסבוק וברשתות חברתיות. ניתן גם לפנות לארגונים המסייעים לנפגעי תאונות דרכים ולבקש מהם המלצות. בנוסף, ניתן לשאול חברים, בני משפחה או מכרים שהיו מעורבים בתאונות דרכים מי ייצג אותם ומה דעתם על עורך הדין.

התמחות:

ודאו שעורך הדין מתמחה בדיני נזיקין ותאונות דרכים. זאת מאחר שעורכי דין המתמחים בתחום זה יהיו בקיאים בחוקים, בפסיקה ובנהלים הרלוונטיים, וגם יהיו להם קשרים עם גורמים רלוונטיים, כגון רופאים מומחים וחוקרים פרטיים. שימו דגש על עורך דין שהתמחותו מקיפה גם תאונות קשות.

קשר אישי:

חשוב לבחור עורך דין שאתם מרגישים בנוח איתו ועם גישתו. ודאו שאתם יכולים לתקשר איתו באופן פתוח וישיר, ושיש לכם אמון ביכולותיו. שימו לב! חשוב שתרגישו שעורך הדין נותן לכם יחס אישי ומתייחס ברצינות לצרכים ולרצונות שלכם, ושמשרדו רגיש מאוד למצבכם העדין לאחר מות האדם האהוב.

שכר טרחה:

שכר הטרחה של עורכי דין תאונות דרכים הוא שיעור מסוים מסכום הפיצויים. חשוב לברר את שכר הטרחה מראש ולוודא שהוא סביר, והאם הוא ייכלל בתוך הפיצויים שבית המשפט יפסוק לכם.

בתאונת דרכים קשה – פנו אל המומחים

למשרד ליאור וימן ושות' ניסיון רב בתביעות נזיקין וביטוח בכלל, ובתביעות בגין תאונות דרכים קשות בפרט. לאורך השנים ליווינו אנשים שאיבדו את יקיריהם, ונלחמנו עבורם בנחישות ובחוכמה מול חברות הביטוח עד להשגת הפיצויים המרביים. חשוב להדגיש כי אנו מקפידים לתת יחס אישי ורואים בכל לקוח עולם ומלואו. עורכי הדין שלנו ילוו אתכם יד ביד עד להשגת התוצאות הרצויות, תוך ירידה לפרטי הפרטים, וראיית האדם והמשפחה העומדים מולנו.

לפרטים נוספים ולקבלת הכוונה במגוון תחומים, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 04-8289090.

יצירת קשר

דילוג לתוכן