נפגעתם בתאונת דרכים? כך תמצו את כל הזכויות המגיעות לכם!
מתי ואת מי ניתן לתבוע בגין הנזק שנגרם לכם? כיצד נקבע גובה הפיצוי? ואילו 'טעויות' עלולות לפגוע בסכום הפיצוי שתקבלו? כל מה שחשוב שתדעו.
למרות שבישראל יש חוק מפורש (חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975) שקובע, שכל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל מביטוח החובה שלו פיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, רבים מנפגעי תאונות הדרכים בישראל אינם ממצים כלל את מלוא זכויותיהם.
אם משום שהם כלל אינם מודעים להגדרה הרחבה של "תאונת דרכים" וחושבים בטעות כי הפגיעה שלהם אינה מוגדרת כשכזו; אם משום שהם חושבים בטעות שלא מגיע להם פיצוי אם הם אשמים בתאונה; ואם פשוט משום שאינם מכירים את כל הזכויות המגיעות להם ו/או אינם יודעים להתנהל נכון מבחינה משפטית כבר מרגע קרות התאונה. ואם זה לא מספיק – תוסיפו לרשימה את העובדה שחברות הביטוח כידוע, אינן ששות לשלם למבוטחיהן ולא פעם מערימות עליהם קשיים בירוקרטיים או מובילות אותם להסכמי פשרה "חלקלקים".
אז כדי שזה לא יקרה גם לכם, ריכזנו כאן עבורכם את הדברים שהכי חשוב שתדעו בנוגע לתביעות פיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו כתוצאה ממעורבות בתאונת דרכים:
מה נחשב כתאונת דרכים לצורך תביעת נזיקין?
על פי חוק הפלת"ד (חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), ההגדרה של תאונת דרכים שבגינה זכאי הנפגע לפיצויים היא: "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה…".
למה זה חשוב ומה זה אומר בפועל?
על פניו ניתן לחשוב שתאונת דרכים היא תאונה שהתרחשה תוך כדי נסיעה, נכון? אבל כאן בדיוק בא החוק ומבהיר שתאונת דרכים לא חייבת להתרחש רק במהלך נסיעה, אלא יכולה להיות מוגדרת ככזו בכל מקרה שבו מעורב רכב מנועי ששימש באותו רגע למטרות נסיעה. כך למשל: פגיעה שנגרמה בזמן העלייה לרכב או הירידה ממנו (אם דלת הרכב נסגרה לכם בעוצמה על האצבעות לדוגמה); פגיעה שנגרמה בזמן עצירה בצד לצורך תיקון דרך/תקלה; ואפילו פגיעה שנגרמה לכם כהולכי רגל/כרוכבי אופניים בגלל שנבהלתם מצפצוף של רכב.
אלו הן רק חלק מהדוגמאות שניתן להכיל עליהן את ההגדרה הזו ויש כמובן עוד דוגמאות רבות אחרות שאף הוכרו בפסיקה, אבל העיקרון זהה: אם הפגיעה נגרמה כתוצאה מרכב מנועי ששימש/שעתיד היה לשמש לצורכי נסיעה – אתם זכאים לפיצוי ע"פ החוק.
מי יכול לתבוע פיצוי בגין נזק גופני שנגרם לו כתוצאה מתאונת דרכים?
כאשר מדובר מתביעת נזקי גוף בגין תאונת דרכים, מבהיר החוק בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, כי הזכות שמורה לכל מי שנפגע בתאונה – ללא קשר לשאלה 'מי אשם בגרימת התאונה'! כלומר, אם נפגעתם בתאונת דרכים, אתם רשאים כאמור להגיש תביעת נזיקין, גם אם התאונה נגרמה באשמתכם.
עם זאת, ישנם שלושה תנאים אחרים שחייבים להתקיים כדי שהתביעה תקבל תוקף:
שאכן קרתה תאונת דרכים – זה נשמע אולי ברור מאליו, אבל זה לא (בעיקר במקרים "האפורים" של ההגדרה). שבמועד התאונה היה לנהג הפוגע ביטוח חובה בתוקף (ביטוח מקיף וביטוח צד ג' אינם רלוונטיים לכאן). שכתוצאה מהתאונה נגרם נזק גופני – זהו הקריטריון המהותי ביותר, שכן הוא זה שמהווה את מהות התביעה (פיצוי) וחומרתו היא זו שתקבע את גובה הפיצוי.
איך מחושב גובה הפיצוי?
בדומה לכל תביעות הנזיקין, גם במקרה של תאונות דרכים, מטרת הפיצוי היא לפצות את הנפגע על הנזק הכלכלי שנגרם לו כתוצאה מאותה פגיעה. לכן גובה הפיצוי הוא למעשה נגזרת של חומרת הנזק הרפואי והפגיעה הכלכלית שנגרמה בעקבותיו (אובדן כושר עבודה, הוצאות על טיפולים רפואיים, נכות וכדומה), כאשר אופן החישוב ומכלול הפרמטרים שנלקחים בחשבון הוא מורכב מאוד ונבחן בכל מקרה לגופו.
אין ספק כי לגובה הפיצויים יש חשיבות מכרעת עבור יכולתו של הנפגע להשיב את חייו למסלולם, ואכן, עורך דין תאונת דרכים נזקי גוף יהפוך כל אבן על מנת להגדיל את פיצויים ככל הניתן. למעשה, יש כמה וכמה ראשי נזק שבגינם יכול לדרוש עורך דין פיצוי בתאונות דרכים. בראש ובראשונה ישנם הפסדי השכר ואובדן ההשתכרות. פיצויים אלו יכולים להגיע לעשרות, מאות ואפילו מיליוני שקלים, ולא פעם הם מהווים את הסעיף העיקרי והמרכזי.
עורך דין לתביעת תאונות דרכים כי הפיצויים הללו מושפעים ממספר פרמטרים. למשל, יש הבדל בין נפגע שמשכורתו עומדת על 25 אלף ₪ לבין מי שמשכורתו היא 15 אלף ₪, בין מי שהפסיד בגין התאונה 30 ימי עבודה למי הפסיד 90 ימי עבודה, בין מי שיכולתו לעבוד ולהתפרנס נפגעה משמעותית לצמיתות ובין מי שפגיעתו אינה כה חמורה ואף זמנית, ובין מי שנותרו לו עוד שנים רבות של עבודה למי שכבר נמצא על סף הפנסיה.
עוד דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים הן למשל כיסוי כולל של ההוצאות הרפואיות הנדרשות בגין התאונה, החל בימי האשפוז ועד לטיפולי שיקום בהמשך הדרך. חלק מההוצאות אמנם מכוסות על ידי סל הבריאות הבסיסי, אבל בהחלט ייתכן שאדם יפנה לשירותי בריאות פרטיים ויקבלו פיצוי על הוצאותיו. בנוסף, משרד עו ד לתאונת דרכים יכול לתבוע בגין כאב וסבל שנגרמו עקב התאונה, וזאת כתלות בגילו של הנפגע, באחוזי הנכות שנקבעו לו, ממספר הימים שאושפז ועוד. ניתן גם לתבוע באמצעות עו ד תאונות דרכים פיצויים בגין ניוד במונית ואוטובוס לטיפולים, התאמות לרכב הפרטי, התאמות שנעשו בבית למען אדם נכה, שכירת שירותי מטפל המלווה את הנפגע, או אף בן משפחה המסייע לו, וישנן ראשי נזק נוספים כגון הוצאות משפטיות לרבות שכרם של עורכי הדין הנותנים ייעוץ משפטי בתאונות דרכים.
איך חשוב להתנהל במקרה של תאונת דרכים?
כמו שוודאי כבר הבנתם, כדי שתוכלו למצות את כל הזכויות שמגיעות לכם ולקבל את הפיצוי המרבי מחברת הביטוח, חשוב להתנהל נכון מבחינה משפטית כבר מרגע התאונה ולכל אורך הדרך:
תיעוד התאונה
כדי שתוכלו לתבוע את הפיצוי המגיע לכם, עליכם להוכיח בראש ובראשונה שהתאונה אכן התרחשה. לכן, חשוב מאוד לתעד "ברגע האמת" את כל פרטי התאונה: לצלם את המקום והפגיעה, לקחת פרטים של כל המעורבים בתאונה לרבות עדים (אם יש), לשמור את כל הדו"חות הרלוונטיים (משטרה, מד"א, מכבי אש) וכדומה. ככל שיהיה בידכם תיעוד "מוצק" יותר לקרות התאונה ולמעורבותכם בה, כך תגדילו את סיכויי התביעה שלכם בהמשך.
***בעניין זה חשוב לשים לב גם למה שנרשם בדו"חות השונים ולוודא שיצוין במפורש שמדובר בתאונת דרכים.
תיעוד הנזק הרפואי
מכיוון שמהות התביעה וגובה הפיצוי הם כאמור נגזרת של היקף הנזק הגופני, חשוב מאוד לפנות לקבלת טיפול רפואי סמוך ככל האפשר לקרות התאונה (הקפידו לציין בפני הצוות הרפואי שפנייתכם היא בעקבות תאונת דרכים וודאו שהדבר נרשם בדו"ח).
***בעניין זה חשוב לדעת: מכיוון שההשלכות של נזקי גוף הן לרוב אינן מיידיות ויכולות לבוא לידי ביטוי/להחמיר רק לאחר זמן רב מקרות התאונה, חשוב מאוד לתעד את התאונה ולפנות לקבלת טיפול רפואי גם אם על פניו מדובר בחבלה קלה בלבד. אחרת, במקרה של החמרה במצב, יהיה קשה מאוד להוכיח שהנזק אכן נגרם כתוצאה מאותה תאונה (זוכרים את הקריטריון השלישי?)
תיעוד כלל ההוצאות שנגרמו לכם בגין התאונה
כיסוי ההוצאות השונות הוא רכיב מהותי בחישוב גובה הפיצוי ולכן חשוב מאוד לתעד ולשמור את כל ההוצאות שנאלצם לשלם בשל הפגיעה באותה תאונה. החל מהוצאות רפואיות ועד הוצאות נלוות "קטנות" (כמו קבלות על נסיעה באוטובוס לטיפולים רפואיים למשל).
זכרו! למרבה הצער, מספיקה טעות קטנה או חוסר תשומת לב, כדי לפגוע בסכום הפיצוי שתקבלו. זו גם הסיבה לכך שמומלץ מאוד להיוועץ בעורך דין המתמחה בתביעות נזיקין, סמוך ככל האפשר לקרות התאונה.
כיצד תבחרו עורך דין תאונות דרכים מומלץ?
ראשית, יש לוודא כי עורך הדין מחזיק בהכשרה ובניסיון הדרושים לצורך ניהול התיק. בנוסף, רצוי לברר כי הוא עסק בעבר בתחום דיני הנזיקין – וכי יידע להתאים את הפתרון המדויק למצבכם האישי. כמו כן, רצוי להתייעץ עם מכרים וקרובים אחרים – ולבקש את המלצתם לעו"ד תאונות דרכים מומלץ בתחום הנזיקין. אם עברתם פגיעה בעבודה ואתם מעוניינים לקבל מענה משפטי מקצועי, ניתן ליצור קשר עם עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד ליאור וימן מחזיק בתואר ראשון במשפטים והתקבל כחבר לשכת עורכי הדין בישראל ב-2008. בנוסף, עורך הדין וימן הינו יו"ר ועדת נכים, תגמולים ושיקום בלשכת עוה"ד במחוז חיפה וכן חבר בוועדת הנזיקין, ביטוח וביטוח לאומי.
דרכים שונות לחפש עורך דין תאונות דרכים מומלץ
ההשלכות של פגיעה עקב תאונות דרכים הן רבות – והן מגיעות בעוצמות שונות. כדי להתמודד עם המציאות החדשה שלכם על הצד הטוב ביותר, יש לפנות אל עורך דין תאונות דרכים מומלץ. מומחה זה ייעץ וילווה אתכם שלב אחר שלב – עד לכדי קבלת התוצאה המתאימה. מחפשים אחר עו"ד בתחום דיני הנזיקין? כדי להגיע אל איש המקצועי המנוסה והמיומן ביותר, רצוי לפעול בהתאם למספר נקודות חשובות:
- תחום התמחות וניסיון – בבואכם לחפש אחר עו"ד בתחום הנזיקין, יש לבדוק כי הוא ניהל בעבר תיקים בתחום נזקי גוף, תאונות עבודה ותאונות דרכים.
- האם עורך הדין מחזיק באינטרס אישי – בעת יצירת הקשר עם עורך הדין, יש לבדוק אילו לקוחות הוא מייצג – והאם חברות ביטוח נמנות בין קהל לקוחותיו.
- המלצות וניסיון אישי – רצוי ואף מומלץ לפנות אל סביבתכם הקרובה ולבקש את המלצותיהם. בין אם מדובר בקרובי משפחה, חברים או קולגות – רצוי לברר האם יש להם חוות דעת חיובית על עו"ד בתחום דיני הנזיקין.
עורך דין תאונות דרכים מומלץ – לפנות אל הכתובת הנכונה
מיהו עורך דין תאונות דרכים הנחשב כמומלץ? ראשית, עליו להחזיק בהכשרה ובניסיון הרלוונטיים, לפעול ללא אינטרס אישי וכן הלאה. כדי לקבל סיוע מקצועי ומקיף, צרו קשר עם עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד וימן פועל במקצועיות רבה, ביסודיות ובאמינות.
אם חוויתם בעבר תאונת דרכים, אתם וודאי יודעים כי מדובר במצב מורכב ומאתגר ביותר. במקרים בהם התאונה התרחשה באזור הצפון, וודאי פניתם אל עורך דין תאונות דרכים בחיפה – וקיבלתם ייעוץ וליווי משפטי מקיף. כך, אם אחד מקרובי משפחתכם, חבריכם או הקולגות שלכם יתמודד בעתיד עם מצב דומה, תדעו להפנות אותו אל הגורם המקצועי הבא: עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד וימן הינו בעל תואר ראשון במשפטים וחבר בלשכת עורכי הדין בישראל החל משנת 2008. בנוסף, עורך דין זה בעל תעודות השתלמות בקורסים הנזיקין, רשלנות רפואית, עריכת ייפוי כוח מתמשך וביטוח מטעם המכון להשתלמות של לשכת עורכי הדין בארץ.
עורך דין תאונות דרכים בחיפה: לבנות את התיק באמצעות המסמכים הדרושים
אנו שואפים לבנות שגרת יום-יום נעימה ויעילה. החל מנסיעה בבוקר ליום עבודה במשרד, איסוף הילדים בשעות אחר הצהריים ועד החזרה הביתה בשעות הערב – מדובר בשגרה מבורכת ואיכותית. עם זאת, אין אנו יודעים אילו הפתעות מחכות לנו מעבר לפינה, כאשר תאונות דרכים מחזיקות בהשלכות חמורות על בריאותנו ועל מצב הרכב.
במקרים אלו, חשוב לבצע מספר פעולות חשובות ביותר. בתור התחלה, חשוב להחליף פרטים עם הגורמים הנוספים המעורבים בתאונה. כמו כן, מומלץ ואף רצוי לתעד את הנזקים שנגרמו לרכב. בנוסף, יש להתפנות למרפאה או למיון. זאת לצורך קבלת טיפול רפואי ראשוני. את ההמלצה להמשך הטיפול, התרופות הדרושות לצד מסמכים חשובים נוספים יש לתעד. בהמשך, כאשר תפנו אל עורך דין תאונות דרכים בחיפה תוכלו לבנות תיק מקיף ומדויק – ולהגיש את התביעה לגורמים הרלוונטיים.
עורך דין תאונות דרכים בחיפה – לפנות אל הגורם המקצועי והמנוסה ביותר
בהתאם לחוק שנקבע בישראל, כל צד שהיה מעורב בתאונת דרכים יכול לקבל פיצויים. זאת בהתאם לנזקים שנוצרו. כדי לקבל על כך מידע נוסף, ניתן לפנות אל עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד וימן עוסק בתחום תביעות נזיקין, דיני ביטוח, רשלנות רפואית, אחריות מקצועית, ליקוי בניה ודיני עבודה. בנוסף, עורך הדין וימן הינו יו"ר ועדת נכים, תגמולים ושיקום בלשכת עוה"ד במחוז חיפה וכן חבר בוועדת הנזיקין, ביטוח וביטוח לאומי.
עורך דין לענייני תאונות דרכים יסייע לכם באחת התקופות המורכבות ביותר בחייכם. ריבוי תאונות הדרכים בשנים האחרונות הוביל להתנהלות תדירה וממושכת אל מול חברות הביטוח השונות. משום שהליך זה דורש מיומנות גבוהה, ישנו צורך בשיתוף פעולה עם עו"ד מתחום נזקי גוף שילווה אתכם שלב אחר שלב עד קבלת התוצאה הרצויה. לפרטים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אל עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד ליאור וימן בעל תואר ראשון במשפטים וחבר בלשכת עורכי הדין בישראל מ-2008. בנוסף, עורך דין וימן בעל תעודות השתלמות בקורסים נזיקין, רשלנות רפואית, עריכת ייפוי כוח מתמשך וביטוח מטעם המכון להשתלמות של לשכת עורכי הדין בישראל.
עורך דין לענייני תאונות דרכים – להגיש תביעה בהתאם לדרישות
ישראל היא אחת המדינות המתקדמות בתחום התשתיות, כאשר לאורך השנים האחרונות הן הולכות ומשתכללות אף יותר. עם זאת, אין זה אומר שתאונות הדרכים פחתו, להיפך. אמנם התשדירים השונים מבקשים מאתנו לשמור על הזהירות הדרכים, אך באותה הנשימה כמות התאונות המתבצעות על הכבישים ברחבי הארץ ממשיכה לעלות. במקרים בהם גם אתם חוויתם פגיעה במסגרת תאונת דרכים, יש מה לעשות בנידון, כאשר פניה אל עורך דין הינה צעד מומלץ.
בבואכם לפנות אל עורך דין לענייני תאונות דרכים, רצוי לגבש אסטרטגיית פעולה. אסטרטגיה זו תכלול את תכנון הצעדים הבאים באופן המדויק ביותר למצבכם. הליך זה מתבסס על שיקולים שונים – בהתאם לשלבי הטיפול בתביעה. האם רצוי לקבל את סכום הפיצויים אותו הציעו חברות הביטוח? או שמא עדיף להתעקש ולדרוש סכום גבוה יותר? כך או כך, עורך הדין יסייע לכם לאסוף את המסמכים הדרושים, לבנות את התיק ולהגיש את התביעה בהתאם לדרישות. בהתאם לתוצאות שיתקבלו, תחליטו יחדיו האם לקבל את התשובה או לערער עליה.
עורך דין לענייני תאונות דרכים – לקבל ייעוץ משפטי איכותי
מעוניינים להגיש תביעה לאחר תאונת דרכים? עליכם לתעד את האירוע כראוי, לרשום את מלוא הפרטים, לפנות לטיפול רפואי, לתעד את ההוצאות ולפנות לעורך דין בתחום נזקי גוף לצורך ייעוץ וליווי משפטי. לקבלת סיוע מקצועי, כל שעליכם לעשות הוא לפנות אל עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד וימן הינו יו"ר ועדת נכים, תגמולים ושיקום בלשכת עוה"ד במחוז חיפה וכן חבר בוועדת הנזיקין, ביטוח וביטוח לאומי.
ההתמודדות עם תאונות דרכים היא איננה פשוטה, כאשר ההשלכות שלה מלוות אותנו תקופה ארוכה. אם גם אתם חוויתם זאת, וזקוקים לשירותיו של עורך דין תאונות דרכים בצפון, חשוב לפנות אל הגורם המקצועי והמוסמך ביותר. לאורך שיתוף הפעולה, עורך הדין יבנה את התיק במלואו ויגיש תביעה לצורך קבלת פיצויים. לפרטים נוספים, אתם מוזמנים ליצור קשר עם עורך דין נזיקין ליאור וימן. עורך דין וימן בעל תואר ראשון במשפטים והתקבל כחבר בלשכת עורכי הדן בישראל בשנת 2008. כמו כן, שירותיו העיקריים של עו"ד וימן הינם בתחום נזקי גוף ורכוש, תאונות דרכים, תאונות עבודה ורשלנות רפואית.
עורך דין תאונות דרכים בחיפה – לאסוף את המסמכים ולבנות תיק מהוקצע
מעורבות בתאונת דרכים היא איננה פשוטה, והיא גורמת להלם רב ותחושת בלבול עמוקה. לאחר שהמצב מעט נרגע, יהיה עלינו לחשב את הצעדים הבאים. מעוניינים למצות את זכויותיכם ולקבל פיצויים? במקרים בהם התאונה התרחשה בחיפה, בקריות או בנהריה, רצוי להסתייע בגורם המקצועי הבא: עו"ד תאונת דרכים בצפון.
הייתם מעורבים בתאונת דרכים? מעוניינים להגיש תביעה עקב תאונה זו? לאורך תהליך העבודה יהיה עליכם לבסס את התיק כראוי. בהתאם לראיות ולהוכחות, התביעה תתקבל ויקבע סכום הפיצויים. אילו מסמכים עליכם להציג לשם כך? ראשית, יש לקבל את דו"ח משטרת ישראל. מדובר בדו"ח הנכתב ומודפס מספר ימים לאחר התרחשות התאונה. כמו כן, יש להציג דו"ח רפואי ראשוני. אם פינו אתכם באמבולנס לבי"ח, יש לבקש מחדר המיון את הדו"ח המפורט.
בהמשך, חשוב לא פחות ואף יותר להציג את תלושי השכר בטרם קיום התאונה, מסמכים המפרטים את ימי המחלה והחופשה שלקחתם, קבלות המעידות על הטיפול הרפואי שקיבלתם, קבלות המעידות על הוצאות נסיעה של הנפגע ועוד. אין ספק, מסמכים אלו ואחרים יסייעו לכם בניהול התיק ובהגשת התביעה.
עורך דין תאונות דרכים בצפון – לקבל ייעוץ משפטי מגורם מקצועי ומוסמך
לשם הגשת תביעה בגין מעורבות בתאונת דרכים, יש להסתייע בשירותיו של עורך דין מיומן, מנוסה ואמין בתחום נזקי גוף – שילווה אתכם שלב אחר שלב. במקרים בהם נפגעתם בתאונת דרכים, וזקוקים לייעוץ מפשטי בנושא, ניתן ליצור קשר עם עורך דין נזיקין ליאור וימן. עו"ד וימן הינו יו"ר ועדת נכים, תגמולים ושיקום בלשכת עוה"ד במחוז חיפה וכן חבר בוועדת הנזקין, ביטוח וביטוח לאומי.