הוכחת נזק בתביעת נזיקין – להציג את הראיות הנדרשות

עורך דין לתביעת נזיקין

בתביעת נזיקין מבקש הניזוק מבית המשפט לפסוק לו פיצויים בהתאם לנזקים שנגרמו לו. על מנת להגיע לתוצאה המבוקשת, יש להוכיח כי אכן נגרמו לתובע הנזקים המדוברים, יש להוכיח כי האירוע שהתרחש אכן התרחש כנטען, וכן שיש קשר ישיר בין הנזקים ובין האירוע. בנוסף לכך, יש להראות כי הנתבע אחראי בצורה של מעשה, מחדל, רשלנות ו/או אחריות לקרות האירוע.

תפקידו של עו ד תביעות נזיקין הוא לסייע לתובע באיסוף החומרים הדרושים לתביעה, בבניית האסטרטגיה של התיק, ובשטיחת הטענות מול בית המשפט באמצעות הראיות השונות, בין אם הן מצולמות, ניתנות בעדות, מסמכים, תיעודים רפואיים ועוד. במאמר הבא יוסבר לגבי הוכחת נזק בתביעת נזיקין, לגבי ראשי הנזק השכיחים בתביעות אלו, וכן לגבי תפקידו של עו"ד תביעות נזיקין.

לחצו כאן למידע נוסף

סוגים עיקריים של ראשי נזק בתביעות נזיקין

ראשית, יש להבין כי תביעות נזיקין עשויות לעסוק בקשת רחבה של מקרים. כך למשל, הן עשויות לעסוק ברשלנות רפואיות, בנזק לרכוש עקב התרשלות של עירייה או תאונת דרכים, תביעת נזיקין תאונת עבודה המוגשת נגד המעסיק וחברת הביטוח, תביעת דיבה עקב אירוע שגרם לפגיעה בשמו הטוב ובפרנסתו של התובע, וישנן דוגמאות רבות נוספות. לפיכך, ראשי הנזק של תביעת נזיקין משתנים ממקרה למקרה. עם זאת, ניתן להצביע על מספר סוגים של ראשי נזק שכיחים בתביעות אלו.

 

נזק ממוני בתביעות נזיקין

הפסדי השתכרות:

עבר: ניתן לתבוע החזר עבור ימי עבודה שאבדו עקב הפגיעה, תוך הצגת תלושי שכר, אישורים רפואיים וראיות נוספות.

עתיד:

נכות צמיתה: ניתן להיעזר בחוות דעת של מומחים רפואיים ומומחי שיקום תעסוקתי להערכת הפגיעה הצפויה בכושר ההשתכרות לאורך זמן.

הפסד פנסיה: ניתן לתבוע פיצוי עבור הפגיעה הצפויה בגובה הפנסיה עקב הפגיעה.

הוצאות רפואיות:

עבר: ניתן לתבוע החזר עבור הוצאות רפואיות ששולמו בפועל, תוך הצגת קבלות וחשבוניות.

עתיד: ניתן להיעזר בחוות דעת של מומחים רפואיים להערכת ההוצאות הרפואיות הצפויות בעתיד.

הוצאות נסיעה: ניתן לתבוע החזר עבור הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים, שיקום, ופגישות עם עורכי דין, תוך הצגת קבלות וחשבוניות.

הוצאות על עזרת צד ג': ניתן לתבוע פיצוי עבור עזרה בבית, סידורים, טיפול בילדים, וכדומה, תוך הצגת ראיות לכך שהייתה צורך בעזרה זו (כגון אישורים רפואיים, קבלות עבור שירותי סיעוד, וכדומה).

הוצאות התאמת דיור: ניתן לתבוע פיצוי עבור התאמת הדיור לצרכים המיוחדים של הנפגע כתוצאה מהפגיעה, תוך הצגת הצעות מחיר וקבלות עבור עבודות התאמה.

נזק לרכוש: ניתן לתבוע פיצוי עבור נזק שנגרם לרכושו של הנפגע כתוצאה מהאירוע הנזיקי, תוך הצגת חוות דעת שמאי ו/או תמונות וראיות לנזק.

נזק בלתי ממוני בתביעות נזיקין:

כאב וסבל: פיצוי זה נקבע על ידי בית המשפט בהתאם לחומרת הפגיעה, גיל הנפגע, מצבו הבריאותי והשפעתו על חייו. ניתן להיעזר בפסיקה קודמת במקרים דומים לקבלת מושג לגבי סכום הפיצוי הצפוי.

פגיעה באוטונומיה: פיצוי זה ניתן במקרים בהם הנפגע נאלץ לעבור טיפולים רפואיים בניגוד לרצונו, או במקרים בהם נגרמה לו פגיעה ביכולתו לקבל החלטות בנוגע לגופו.

אובדן הנאות החיים: פיצוי זה ניתן עבור פגיעה ביכולתו של הנפגע ליהנות מהחיים כתוצאה מהפגיעה. ניתן לתבוע פיצוי בגין אובדן תחביבים, פעילויות ספורט, טיולים, חיי חברה, וכדומה.

קיצור תוחלת החיים: ניתן לתבוע פיצוי עבור קיצור תוחלת החיים הצפוי של הנפגע כתוצאה מהפגיעה. גובה הפיצוי נקבע בהתאם לגיל הנפגע, מצבו הבריאותי ותוחלת החיים הצפויה לו אלמלא הפגיעה.

כיצד מוכיחים את הנזק בתביעות נזיקין

כפי שניתן להבין מהאמור לעיל, הוכחת הנזקים חייבת להסתמך על ראיות מתאימות, ובלעדיהן יהיה קשה מאוד לטעון ולשכנע את בית המשפט בדבר נזקים שאכן נגרמו. כאמור, זהו תפקידו של עורך דין לתביעות נזיקין להסביר לתובע אילו ראיות יש להשיג, ולסייע לו בהשגתן. להלן מספר סוגים של מסמכים ותיעודים שהתביעה צריכה להתבסס עליהם:

  1. ראיות רפואיות:

  • חוות דעת רפואיות: חוות דעת מאת רופא מומחה היא הדרך המקובלת ביותר להוכיח נזק גופני. חוות הדעת צריכה לתאר את הפגיעה, את ההשלכות שלה על תפקודו של התובע, ואת הצורך בטיפולים עתידיים.
  • קבלות ורישומים רפואיים: קבלות עבור טיפולים רפואיים, תרופות, ציוד רפואי, ועזרים למיניהם, הן ראיות חשובות להוכחת נזק ממוני.
  • צילומים רפואיים: צילומים כמו רנטגן, CT, MRI, ותמונות של פצעים, יכולים להוות ראייה חזותית משמעותית להוכחת הנזק.
  1. ראיות כלכליות:

  • תלושי משכורת: תלושי משכורת לפני ואחרי האירוע שגרם לנזק יכולים להוכיח הפסדי השתכרות.
  • חשבוניות: חשבוניות עבור הוצאות רפואיות, נסיעות, עזרת צד ג', התאמת דיור, וכדומה, הן ראיות חשובות להוכחת נזק ממוני.
  • הערכות כלכליות: במקרים של פגיעה קשה בכושר ההשתכרות, ייתכן שיהיה צורך להגיש חוות דעת כלכלית שתעריך את הפסדי ההשתכרות העתידיים.
  1. עדויות:

  • עדות התובע: עדות התובע עצמו חשובה לתיאור תחושותיו, כאביו, וסבלותיו, וכן להוכחת אובדן הנאות החיים.
  • עדויות עדים אחרים: עדים שראו את האירוע, או שהיו עדים להשפעותיו על התובע, יכולים לחזק את טענותיו.
  1. ראיות נוספות:

  • תמונות: תמונות של הנזק לרכוש, או של התובע לאחר הפגיעה, יכולות להוות ראייה חזותית משמעותית.
  • סרטונים: סרטונים שמתעדים את האירוע, או את תפקודו של התובע לאחר הפגיעה, יכולים גם הם להוות ראייה חזקה.

חשוב לציין כי הנטל להוכחת הנזק מוטל על התובע. בית המשפט יבחן את כל הראיות שהובאו בפניו, ויקבע את גובה הפיצויים בהתאם לחומרת הנזקים. לפיכך חשוב לבצע תיעוד מדוקדק של כל הוצאה הקשורה לנזק, וכל פגיעה בתפקודכם. כמו כן, חשוב לשמור את כל הקבלות, הרישומים הרפואיים, התמונות, והסרטונים הקשורים לנזק. ובתוך כך, בהתאם להמלצתו והכוונתו של עורך דין לתביעת נזיקין, חשוב להיעזר במומחים רפואיים וכלכליים, על מנת להוכיח את הנזק בצורה מקצועית.

לקבלת ייעוץ, ליווי וייצוג בתביעות נזיקין

למשרדנו ליאור וימן ושות' ניסיון רב בקשת הרחבה של תביעות נזיקין נגד גופים שונים, כגון משרד הביטחון, הביטוח הלאומי, חברות ביטוח פרטיות, גורמים מוניציפאליים, מעסיקים ועוד. לאורך השנים ליווה משרדנו אנשים שביקשו להוציא את הצדק לאור, ולקבל פיצוי הולם עבור הנזקים שנגרמו להם. אנו מנחים את הלקוח כבר מהשלב הראשון ומלווים אותו לכל אורך הדרך, החל באיסוף הראיות הנדרשות ולעד להצגתן בפני בית המשפט.

בתוך כך, אנו מקפידים להעניק יחס אישי לכל לקוח ורואים בכל אדם עולם ומלואו. עורכי הדין שלנו ילוו אתכם יד ביד עד להשגת התוצאות הרצויות, תוך ירידה לפרטי הפרטים, וראיית האדם העומד מולנו.

לפרטים נוספים ולקבלת הכוונה במגוון תחומים, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 04-8289090.

יצירת קשר

דילוג לתוכן